Marts 2019

Tag en rundtur på CKE-kortet; første stop er på landet

I denne udgave af CKE INFORMERER kan du læse om et af vores løsningsområder: Biogas.

Som nabo til et biogasanlæg er man mest interesseret i, om der er lugtgener. For medarbejderne på anlægget er der dog en række andre bekymringer. Læs mere om det nedenfor.

Imens er løsninger til biogas blot en del af vores bredde. I anden del af denne udgave kan du læse mere om hele paletten. Her bliver du præsenteret for CKE-kortet. Glæd dig til en virtuel gåtur rundt i CKE’s univers.

Kan du ikke vente, kan du gå direkte til kortet lige her>>

 Løsninger til biogas

Fra biomasse til biogas

Sikkerhedsniveauet på et biogasanlæg underligger andre og flere parametre, end når vi normalt taler om sikkerhed. Den anaerobe biogasproduktion kræver, at biogassen ikke slipper ud i den atmosfæriske luft, ligesom den atmosfæriske luft, specielt ilt, ikke må blandes med biogassen. 

Samtidig har du brug for at overvåge, at kulstof/kvælstof-forholdet i biogasreaktoren ikke hæmmer biogasproduktionen.

Holder du desuden øje med pH-balancen, kan du med proaktivitet og styring opnå det optimale biogasanlæg.


Pronova FOS/TAC 2000Hvis biomassen i reaktoren er for sur (lav pH), er det tegn på for meget organisk fedtsyre i biomasse, mens en høj pH-værdi kan det skyldes proteiner, som omdannes til ammoniak. Ved for store pH-udsving risikerer du at hæmme bakterierne i reaktoren og dermed hele processen.

Pronova FOS/TAC 2000 er et komplet system, hvori du kan indhente biomasseprøver og vurdere surheden.

FOS/TAC 2000 er et robust instrument, der er lavet til at benytte mobilt og on-site.

Læs mere om FOS/TAC 2000 på vores website, hvor du også finder en oversigt over de tekniske dataDu finder den lige her >>

 


Gasanalyse af biogassen undervejs i processen er ligeledes nødvendigPronova SSM6000 for at sikre viden om dens indhold.  Den rå biogas indeholder hovedsagelig metan og kuldioxid, men kommer også med vand, svovlbrinte, ammoniak og rester af andre organiske komponenter.

Med Pronova SSM6000 kan du måle på op til 4 gasser samtidigt med elektrokemiske og infrarøde celler på H2S, CH4, CO2 og O2. Som option kan du måle O2 med en paramagnetisk sensor. Det anbefaler vi, hvor O2 er den bærende parameter for sikkerheden.

Læs mere om SSM6000 lige her >>

 


AP2E ProCeas BiogasAP2E ProCeas Biogas er et kalibreret IR-spektrometer, der kan måle H2S, CH4, CO2, O2, H2O og C2H6 kontinuerligt med høj nøjagtighed og hurtighed. ProCeas Biogas kræver ikke kalibrering og har hurtig responstid.

Læs mere om ProCeas Biogas på vores website, hvor du også kan se den lange liste over fordele. Du finder den lige her >>


Flowet i gasrørene er en indikator, du kan bruge som reference til styringFCI ST51 Flowmåler i biogasrensningsprocessen samt til afregning mellem biogasanlæg og aftager.

FCI har udviklet et termoflowmeter til biogasapplikationen.  FCI’s ST51 kan måle på den våde og tørre biogas, som den kommer ud og/eller som en del af renseprocessen, når biogassen renses for svovlbrinte, samt gennem opgraderingsprocessen.

Læs mere om ST51 lige her >>C.K. Environment er specialister i gasanalyse og har i sortimentet yderligere analysatorer, som bl.a. kan bruges til at sniffe udslip af gasser som metan eller måle helt små urenheder i forfinede og oprenset gasser. Sidstnævnte kan være CO2, som efter oprensningen kan benyttes i fødevarebranchen.

Vi har her på cke.dk en hel side dedikeret til biogas. Den finder du på cke.dk/biogas >>

 

 

CKE-kortet

Tag en rundtur på CKE-kortet

CKE-kortet viser dig, at du finder os over alt.

Du er sikkert som de fleste andre af vores kunder specialist inden for dit felt. Du kender det til fingerspidserne og ved lige, hvordan du løser dine daglige opgaver.

På CKE-kortet arbejder du i en af de fine bygninger. Det er der, du har din daglige gang. Men til og fra arbejde kommer du nok forbi et par af de andre bygninger. Måske har du børn i skolen på den anden side af vejen. Måske tager du i svømmehallen med din 8-årige. Og helt sikkert smider du dit affald i skraldespanden, som så bliver tømt af renovationsfolkene, der sørger for, at det bliver sendt til forbrændingen.

Så hvad kommer der ud af skorstenen der? Hvordan er indeklimaet på skolen eller kontoret? Er der styr på kloreringen i svømmehallen, så du slipper for røde øjne efter en tur i bassinet? Og hvordan har grundvandet det der, hvor boringen er til dit drikkevand?

Gå på opdagelse på CKE-kortet og se, hvordan vi hjælper med løsninger til at måle, analysere og overvåge.

www.cke.dk/cke-kortet kan du tage på rundtur på vores virtuelle kort.

 

Bestil SWAN Chematest

Bestil Chematest

Let og enkelt bestiller du her din SWAN Chematest, tilbehør og opfyldning.

 


 

 
 

Gå til bestillingssedlen

Opret servicesag

Har du et produkt, du har brug for at få serviceret, skal du først udfylde vores serviceformular.

 

 

 

 
Bestil service

Gå ikke glip af viden

CKE INFORMERER

om måling og analyse af dine parametre! Få nyheder og historier inden for dine interesseområder direkte i din indbakke.

 

 
Læs tidligere artikler og tilmeld dig