Indeklima, klimastyring & renluftsteknologi

Nogle bygninger og lokaler er underlagt strenge krav til indeklimaet. Her skal være en bestemt temperatur og luftfugtighed for at sikre det, der opbevares her, og undgå at det går til grunde. Indeklimaet kontrolleres løbende for at sikre de optimale betingelser og dermed undgå svampeangreb, fugtskader eller udtørringer.

Ligeledes er det vigtigt, at holde øje med indeklimaet i kontorbygninger og institutioner, hvor der opholder sig mange mennesker dagen lang. Her kan et for højt CO2-niveau give hovedpine, koncentrationsbesvær og ubehag.

Har du brug for en løsning til overvågning af indeklimaet, klimastyring og renluftsteknologi?

 

Inden for indeklima, klimastyring og renluftsteknologi kan vi bl.a. måle på disse parametre:

CO2 (kuldioxid), fugt, temperatur etc.

Vil du vide mere om vores løsninger til indeklima?


 

Niels Bay Petersen

 

Kontakt mig
Niels Bay Petersen
+45 24 46 19 75
mail mig

 

Følg os på LinkedIn Indeklima

RigsarkivetRotronic overvåger Danmarkshistorien

Med 15 meter til loftet er det en kæmpe opgave at holde Danmarks Rigsarkivs magasiner homogene og stabile. Temperaturen i arkivets haller og magasiner skal ligge mellem 14 °C og 18 °C, og luftfugtigheden skal være 30-50 % relativ fugt.

 

Læs om vores løsning til Rigsarkivet

RigsarkivetCO2-niveau i klasseværelser på over 1000 ppm

Mange skoler har indført rutiner til at udlufte klasselokalerne, men specielt om vinteren kan det være svært at holde fast i rutinerne pga kulden. Efter at Högalidsskolan syd for Stockholm fik installeret CO2-sensorer i klasselokalerne, sås det tydeligt, at nogle klasselokaler hurtigt overskred grænsen på 1000 ppm.

Læs casen fra vores Rotronic-kolleger (på engelsk)

RigsarkivetForringelse af indeklimaet i klasseværelser

I efteråret 2014 udførte 785 klasser fra 262 skoler og gymnasier i hele Danmark MasseEksperimentet. Formålet var at tjekke indeklimaet i klasselokalerne og se, om der var sket en ændring siden sidste MasseEksperiment i 2009. Resultatet viser, at indeklimaet er forringet på de fem år.

Læs rapporten fra MasseEksperimentet

Produkter, der er relevante for løsninger til indeklimaet

Er du træt af hovedpine og koncentrationsbesvær?

Kuldioxid (CO2) er en farveløs og lugtfri gas, der eksisterer i jordens atmosfære. I høje koncentrationer kan den give hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær, mens den i meget høje koncentrationer er farlig. Rotronic leverer flere systemer til måling af CO2, hvor det vægmonterede CO2-panel er oplagt til overvågning af indeklimaet.

CL11 - kompakt og overskuelig indeklimastation

Med Rotronic CL11 har du en klimastation til indeklimaet i kompakt format lige til at sætte på skrivebordet eller til at holde øje med jeres indeklima på en diskret måde.

Der er næppe andre kompakte indeklimastationer, der måler så præcist for pengene. 

Håndholdt instrument til måling af CO2, fugt og temperatur

Det håndholdte CP11-instrument er et økonomisk multiparameterinstrument, som måler og registrerer CO2, fugt og temperatur samtidigt.

Fugt- og temperaturmåling af højeste kvalitet

Fugt i afkastluft, i produktionsprocesser, i ventilationsanlæg, i opbevaring og i byggebranchen. Den rette fugtværdi kan være forskellen mellem god opbevaring og mugdannelse. Og hygroskopiske materialer ændrer karakter af fugt.

Bestil Swan Chematest

Bestil Chematest

Let og enkelt bestiller du her din SWAN Chematest, tilbehør og opfyldning.
 

 

 

 
 

Gå til bestillingssedlen

Hent sikkerhedsblade

Download sikkerhedsdatablade til SWAN- og Rotronic-produkterne.

 

 

 

 
 

Gå til downloadsektionen

Tilmeld nyhedsbrev

Navn
E-mail
Categories